Regionaalhaigla avab Mustamäel uue korpuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalhaigla makett.
Regionaalhaigla makett. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Põhja-Eesti regionaalhaigla avab reedel Mustamäe meditsiinilinnakus uue korpuse, kus hakkab toimuma kõige tehnoloogiamahukam osa ravitööst.


Regionaalhaigla teatel on tegemist on nüüdisaegseima haiglahoonega Läänemere regioonis, kus on loodud kõik eeldused selleks, et erakorralise meditsiini keskus koostöös intensiivravi keskuse ning erialaosakondadega suudaks suurõnnetuse korral 1-2 tunni jooksul tõsta erakorraliste patsientide vastuvõtu võimekust kuni 50 protsendi võrra.

Viiekorruselise hoone 29 807 ruutmeetril saavad uued ruumid erakorralise meditsiini keskus, 18 saaliga operatsiooniplokk, 40-kohaline intensiivravi keskus, 30-kohaline erakorraline sisehaiguste osakond, radioloogiakeskus, nukleaarmeditsiini osakond ning kiiritusravi osakond.

Uued ruumid rajati haigla apteegile ja sterilisatsiooniosakonnale. Uutesse ruumidesse kolitakse etapiviisiliselt 2010. aasta jaanuaris-veebruaris. Erakorralise meditsiini keskus hakkab esimesena uues korpuses patsiente vastu võtma, alustatakse 2010. aasta jaanuari 3. nädalal.

Põhja-Eesti regionaalhaigla juurde- ja ümberehituse projekti Euroopa regionaalarengu fondi toetus on 1,035 miljardit krooni, kogu projekti hinnanguline kogumaksumus ilma käibemaksuta on 1,682 miljardit krooni.

Uue korpuse projekti on koostanud arhitektuuribüroo AB Pluss OÜ, arhitektuurse lahenduse autoriks on arhitekt Indrek Suigusaar, sisekujunduse on teinud sisearhitekt Mari Kurismaa. Ehituse peatöövõtja on AS Koger & Partnerid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles