Kallas peab politsei ametikortereid vajalikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Siim Kallas, kas ametikorterite maksumus vajaks piiranguid?

Eelarvete menetlemise käigus on alati olnud juttu ka sellest, et teatud ametkondadele on vaja ametikortereid. Nendeks ametkondadeks on tavaliselt olnud siseministeerium ja kaitseministeerium. Rahandusministeerium on praeguse korra vastu küll alati kõvasti sõdinud.

Eelarvega tekkivad kitsendused peaksid samas määrama selle, millises proportsioonis neid küsimusi lahendada.

Sest kui inimene tuuakse käsukorras üle ühest piirkonnast teise, siis...

Vaidlused sellel teemal on olnud pikad. Vastuväited on olnud sellised, et kui inimene tuuakse üle, siis saab seda rahaga kompenseerida ja oma eluaseme küsimuse lahendab igaüks ikkagi ise.

Siseministeerium ja ka kaitseministeerium on alati väitnud, et kuna inimene tuuakse üle käsukorras, siis peaks justkui olema võimalus pakkuda ka ametikorterit. Eelarveläbirääkimistel on see alati olnud üks suuremat sorti väitluste ja vaidluste koht. Need summad, mis ametikorterite jaoks eelarvesse sisse kirjutatakse, on aga ikkagi küllalt kasinad ja sellega peaks juba iseenesest piirang olemas olema.

Niipea kui hakatakse kuhugi normatiive sisse kirjutama, tuleneb nendest normatiividest omakorda küsimus õigustatud summa määratlemisest.

Kui me usume, et neid ametikortereid peaks olema nii vähe kui võimalik, siis on mõistlik seda võimalust vähendada eelarvepiirangu abil ja jätta otsustamine vastavatele ametiisikutele.

Erinevates piirkondades on ju ka korterihinnad väga erinevad ja ma kujutan juba ette, millistele tehnoloogilistele raskustele võidakse sellisel juhul põrkuda.

Kas vallandate siseminister Ain Seppiku?

Sain umbes veerand tundi tagasi (eile umbes kell 11.45 - toim) Isamaaliidu kirja, et peaks siseminister Ain Seppiku ametist lahti laskma.

Minu meelest on valimised tulekul ja see paneb meie tegevusele üldiselt teatud ajalised raamid.

Kindlasti palun temalt selgitusi, aga ma ei ole sellega veel tegelenud. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles