Aas: TÜÜL ei tea, keda ta esindab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas. Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi viimasel Tallinna abilinnapea Taavi Aasa ja Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaua (TÜÜL) vahelisel kohtumisel lepiti kokku, et tudengite esindajad esitavad reedeks linnale täiendavad andmed võimaliku kompromisslahenduse saavutamiseks, ei saanud linn kokkulepitud küsimustele vastuseid.


Teisipäevasel TÜÜLi esindajate ning Aasa kohtumisel lepiti kokku, et tänaseks esitab TÜÜL täpsemad andmed Tallinna üliõpilaskonna kohta. Täpsustamist vajas, kui palju Tallinnas õppivatest tudengitest töötavad, kui paljud õpivad päeva-, õhtu- või kaugõppes ning kui mitu tudengit saab riigipoolset sõidutoetust.



Oma tänases vastuses teatas TÜÜLi esimees Getter Tiirik abilinnapeale, et koolidel on küll olemas andmed seal õppivatest tudengitest, kuid üliõpilaste koguarvu pole mitte kellelgi Eesti Vabariigis, ka statistikaametil mitte.



«Seega esitame teile küll mitmete kõrgkoolide andmed, kuid meie hinnangul ei anna need andmed siiski olulist infot läbirääkimistel käsitletava teema juurde,» märkis Tiirik vastuses. «Niisamuti on teretulnud ka teiepoolsed andmed.»



Aasa sõnul on tekkinud olukord, kus saadud kirja valguses ei ole enam võimalik olla kindel selles, kas TÜÜL üldse teab, keda ta esindab.

«Linna soov antud küsimuses on langetada sotsiaalselt õiglaseim otsus, sest toetust peaksid saama ikkagi need, kes seda ka tegelikult vajavad,» lisas Aas. «Siiski ei ole me veel kaotanud lootust saavutada tudengitega võimalikult mõistlik lahendus ja antud oludes ootame TÜÜLi poolt konstruktiivsemat suhtumist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles