Šveitsi politsei kahtlustab eestlast illegaalses võidusõidus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gumball 3000 Rally 2009
Gumball 3000 Rally 2009 Foto: Matthew Hynes / WENN.com

Šveitsi politsei kahtlustab Zürichis reede hommikul liiklusõnnetusse sattunud ja kergete vigastustega pääsenud eestlast illegaalsel võidusõidul osalemises, kirjutab NZZ Online.

23-aastase eestlase juhitud Nissan 350Z kaotas reede hommikul Zürichi loomaaia lähedal liiga suure kiiruse tõttu juhitavuse ja paiskus mitu korda üle katuse. Juht sai õnnetuses kergelt vigastada, kuid ta oli suuteline ise autovrakist välja ronima.

Politsei andmetel oli mees alkoholijoobes. Korrakaitsjate hinnangul oli õnnetusse sattunud autos ka kaassõitja, kuid politsei sündmuskohale saabudes oli kohal vaid vigastatud juht.

Õnnetuse tõttu oli Zürichi loomaaia lähedal asuv Katzenschwanzstrasse reede hommikust kuni lõunani seitse tundi suletud.

Eesti registreerimisnumberid kandud Nissani külgedel olid kleebised kirjaga «Gumball 3000». Seda nime kannab 3000 miili ehk 4800 kilomeetri pikkune illegaalne võidusõit, mida korraldatakse alates 1999. aastast avalikel teedel. Võidusõit toimub korra aastas erinevates kohtades kogu maailmas.

Zürichi politsei pressiesindaja Marco Bisa ütles uudisteportaalile 20 Minuten Online, et Gumball 3000 võidusõiduga tegemist ei olnud, kuna tänavune võidusõit toimus kevadel Ameerika Ühendriikides Los Angelesest Miamisse. Samas jätkab politsei uurimist, kas tegemist võis olla mõne muu illegaalse võidusõiduga. 

Gumball 3000 võidusõidust võtab igal aastal osa üle saja sportauto. Rallil juhtub õnnetusi igal aastal, neist traagilisim oli 2007. aastal Makedoonias, kus kaks võidusõidul osalenut hukkusid. Gumball 3000 osavõtjate trahvimine liikluseeskirjade rikkumise pärast on tavaline, kuid ette on tulnud ka autode konfiskeerimisi ja võidusõidul osalejatele vangistamist.

Võidusõidul on osalenud mitmed tuntud inimesed, teiste seas näiteks David Hasselhoff ja Dennis Rodman.

2001. aastal läks ralli marsruut Eesti lähedalt mööda. Londonist alanud ja samas lõppenud ralli läbis muuhulgas Leedut, Lätit, Venemaad ja Soomet, kuid Eestisse võistlejad ei tulnud. Sellel rallil tegid teiste seas kaasa ka endine Vormel1 maailmameister Damon Hill ja MTV sarja «Jackass» osalised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles