Kaitsevägi viib haavata saanud sõduri ravile Inglismaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdurid Afganistanis.
Eesti sõdurid Afganistanis. Foto: Rinze Klein

aitsevägi toimetab laupäeval Afganistanis lõhekekeha plahvatuses vigastada saanud kaitseväelase ravile Inglismaale.

Kaitseväe peastaabi teavitusosakonna ülem major Peeter Tali ütles BNSile, et praegu on haavata saanud sõdur veel Afganistanis, kuid kaitseväel on kavas ta lähiajal Inglismaale toimetada.

Kaitsevägi on ka varem viinud missioonidel haavata saanud kaitseväelased ravile Inglismaale Birminghami sõjameditsiini keskusesse.

Eesti kaitseväelane sai laupäeval Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis lahinguülesannet täites isevalmistatud lõhkekeha plahvatuses raskelt haavata, kuid tema elu ei ole ohus.

Afganistani valitsusvastased mässulised ründasid laupäeval jalgsi patrullinud jalaväekompanii Estcoy-9 jalaväelasi Nad-e-Ali piirkonnas.

Haavatu sai esmaabi ja ta evakueeriti sõjaväebaasi Camp Bastion kolmanda taseme välihaiglasse, kus arstid teda opereerisid. Kaitsevägi ei avalda haavatu nime ja vigastuste iseloomu, sest isikuandmete kaitse seadus keelab avaldada delikaatseid isikuandmeid.

Jalaväekompanii Estcoy-9 jätkas pärast juhtunut operatsiooni oma vastutusalas.

Eesti kaitsevägi osaleb sõjalistes operatsioonides Afganistanis NATO rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast. 2005. aastast võitlevad Eesti jalaväelased Lõuna-Afganistani rahutus Helmandi provintsis.

Riigikogu pikendas kolmapäeval kuni 170 kaitseväelase missiooni Afganistanis aasta võrra 31. detsembrini 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles