Inimesed usaldavad kaitseväge, politseid ja televisiooni

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvas usaldab kaitseväge.
Rahvas usaldab kaitseväge. Foto: Arvet Mägi

Éurobaromeetri uuringu kohaselt usaldab kaitseväge 81 protsenti küsitletud Eesti elanikest ja seda on 10 protsenti enam kui eelmisel sügisel.

Kui 2006. aasta sügisel usaldas kaitseväge 74 protsenti elanikest, siis selle aasta kevadel juba 81 protsenti. Euroopas tervikuna usaldab oma riigi armeed 70 protsenti kodanikest.

Samuti on pidevalt tõusnud politsei usaldusväärsus. Kui 2006. aasta sügisel usaldas politseid vaid 58 protsenti kodanikest, siis sel kevadel juba 74 protsenti. Euroopas tervikuna usaldab politseid 63 protsenti kodanikest.

Meediainstitutsioonidest on kõige usaldusväärsem televisioon, mille usaldusväärsus on samal tasemel püsinud juba neli aastat. Televisiooni usaldab iga kolmas neljast Eesti kodanikust. Traditsiooniliselt pälvib televisioon Euroopas tervikuna usaldust vähem. Koos eestlastega usaldavad televisiooni suurel määral ka soomlased. Kõige vähem pälvib televisioon usaldust Lõuna-Euroopas: Kreekas, Itaalias ja Prantsusmaal.

Euroopa Liitu usaldab 69 protsenti Eesti kodanikest ning selle institutsiooni usaldusväärsus pole võrreldes sügisega muutunud. Samal tasemel on ELi usaldusväärsus ka Küprosel, Belgias, Slovakkias, Hispaanias ja Sloveenias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles