Haridusministeerium koondas tänavu 14 töötajat

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusministeeriumi hoone Tartus.
Haridusministeeriumi hoone Tartus. Foto: Lauri Kulpsoo.

Haridus- ja teadusministeerium koondas tänavu suvel 14 töötajat ning lisaks veel kuus täitmata ametikohta, mis võimaldab ministeeriumil tuleva aasta kärpega toime tulla inimesi koondamata ja nende palka vähendamata.

Ministeeriumi kommunikatsioonibüroo juhataja Tarmu Kurm ütles, et tänavu vähendati veel kõigi ametnike palkasid 8 protsenti ning teisel poolaastal oli igal töötajal tasustamata puhkus 5 tööpäeva ulatuses. Samuti ei maksa ministeerium tänavu tulemustasusid ja preemiaid.

Ministeeriumi kantsler Janar Holm märkis, et kuna koondamisega kaasneb hüvitise maksmine, siis tänavu suvel ette võetud koondamine ei tekitanud säästu käesoleval aastal, kuid võimaldab ministeeriumil vastu minna 2010.a. palgakulude vähenemisele.

Haridus- ja teadusministeeriumi personalikulud olid 2009. aasta algse eelarve kohaselt 64,4 miljonit krooni, kuid kaks negatiivset lisaeelarvet vähendasid selle 57,7 miljonile kroonile. 2010. aasta eelarves on ministeeriumi personalikulude suuruseks 52,5 miljonit krooni.

2008. aastal koondas ministeerium 5 töötajat ja likvideeris ühtekokku 15 ametikohta.

Personalikulud
*2009. aasta esialgne eelarve 64,4 miljonit krooni.
*2009. aasta lõplik eelarve 57,7 miljonit krooni.
*2010. aasta eelarve 52,5 miljonit krooni.
Allikas: Haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles