Tallinn paigaldab ootepaviljonidesse suitsukeelumärgid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühistranspordi ootepaviljon Tallinnas.
Ühistranspordi ootepaviljon Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Kuigi bussi, trammi- ja  trollibussi ootepaviljonides on suitsetamine seadusega keelatud, ei ole sellest keelust paljud kodanikud teadlikud, mistõttu laseb


linnavalitsus neisse paigaldada suitsetamist keelavad märgid.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul asus linn ühistranspordi ootekodadesse paigaldama suitsetamist keelustavaid märgiseid, vahendas Raepress.

«Olgugi, et seadusest lähtuvalt on ühistranspordi ootekodades suitsetamine keelatud, leidub küllalt neid, kes sellest midagi kuulnud ei ole,» selgitas Aas.

«Et teavitada inimesi seadusest tulenevast suitsetamiskeelust, otsustas Tallinn paigaldada ootekodadesse vastavasisulised märgised. Märgised on paigaldatud juba
90-sse ootepaviljoni ja paigaldamine jätkub,» kinnitas Aas.

Tallinna volikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni aseesimees Andres Öpik algatas detsembri alguses eelnõu, et varustada bussiootepaviljonid suitsetamist keelavate kleebistega.

Andres Öpik lausus, et kuigi tubakaseaduse järgi on ühistranspordi ootekojas suitsetamine keelatud ja selle keelu rikkujat võib karistada rahatrahviga kuni 1200 krooni, siis kahetsusväärselt ei peeta keelusätet ega võimalikku karistust tihtilugu millekski.

«Kindlasti on ootepaviljonis suitsetajate seas ignorantseid isikuid, kes teavad väga hästi, et selles kohas suitsu ette pannes sülitavad nad seaduse peale, kuid ilmselt leidub ka küllalt neid, kes kõnealusest keelust kuulnudki pole,» sõnas Öpik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles