Kultuuriministeerium: koondada pole enam kedagi

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriministeerium ei pea personalikulude kokkutõmbamisel võimalikuks enam inimesi koondada ning otsib kulude kärpimiseks muid võimalusi.

Kultuuriministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Ave Toots-Erelt märkis, et kuna ministeerium pidi tänavu oma töötajaskonda vähendama, siis praeguseks on koosseis kriitilise piirini vähendatud ja järgmisel aastal ei näe ministeerium enam võimalust enam töötajaid koondada.

«Paljude valdkonade peal on meil vaid üks inimene ja see seabki koondamistele omad piirid - pole enam kellelegi tööülesandeid ümber jaotada,» lisas ta. «Tänasel päeval on ministeeriumis arutelu all erinevad variandid, kuidas tulla toime palgakärpega ja kui need saavad lõplikult otsustatud, siis teavitame esmalt oma maja inimesi.»

Kultuuriministeeriumi töötasufond väheneb 2010. aastal ligi miljon krooni võrreldes tänavusega.

Toots-Erelt lausus, et tänavune palgafondi vähendamine tõi lisaks koondamistele kaasa ka palgakärped ja palgata puhkuse päevad. Kultuuriministeeriumi töötajate töötasu vähenes tänavuste kärbete tagajärjel tema sõnul 10,6 protsenti.

Personalikulud
2009. aasta esialgne eelarve 26,3 miljonit krooni
2009. aasta lõplik eelarve 23,7miljonit krooni
2010. aasta eelarve 22,76 miljonit krooni
Allikas: Kultuuriministeerium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles