Peeter Võsa dokfilm jõuab ekraanile

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Võsa riigikogu valimiste eel toimunud Keskerakonna üritust filmimas.
Peeter Võsa riigikogu valimiste eel toimunud Keskerakonna üritust filmimas. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Homme, 15. detsembril kell 18 linastub Tallinna Kinomajas (Uus tn.3) Peeter Võsa dokumentaalfilm «Toompea sündroom».


Tegemist on 45-minutilise dokumentaalfilmiga, mis käsitleb tänavu märtsi algul loodud vaba ühiskonna liikumist, vahendas Raepress. Tallinna linna raha eest tehtud filmi esilinastusel on kohal ka selle autor.

«Film esitab kõige laiemalt küsimuse, kas tänane Eesti on ikka vaba ühiskond? Kas iga selle ühiskonna liige on vaba otsustama, mida oma elukorraldusega peale hakata ja kuidas sisustada aega, mis on talle elamiseks antud. Põhiliselt aga keskendub film inimese õigusele otsustada ise oma poliitiliste veendumuste ja usuliste tõekspidamiste üle. Vaba ühiskonna liikumise moodustasid tänavu märtsi algul 12 poliitikut, ühiskonnategelast ja ajakirjanikku,» teatas linna pressiteenistus.

Tänavu märtsis eraldas linnavalitsus keskerakondlasest teleajakirjaniku Peeter Võsa mittetulundusühingule Firmaabi 400 000 krooni 45-minutilise dokumentaalfilmi valmistamiseks. Filmi kogumaksumuseks pakuti toona 474 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles