Eilne õhtu tõi kaks tulesurma

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Risto Mets

Eile õhtul Paldiskis ja Ida-Virumaal Katase külas süttinud elumajades hukkus mõlemas üks mees.

Eile kell 21.47 teatati häirekeskusele, et Alajõe vallas Katase külas põleb maja, teatas Ida-Eesti päästekeskuse pressiesindaja. Sündmuskohale saadeti korrapidamisbüroo operatiivkorrapidaja, neli päästeautot (sh kaks paakautot) Iisaku ja Jõhvi päästekomandodest, kaks päästeautot Iisaku ja Lohusuu abikomandodest ning üks kiirabiauto.

Päästjate sündmuskohale jõudes põles 75-ruutmeetrine palkmaja lahtise leegiga ning katus oli sisse langenud. Naabrite ütluste järgi võis majaperemees hoones sees olla.

Kustutustööde käigus leiti majast hukkunud vanem meesterahvas. Tulekahju tagajärjel hävis maja täielikult. Päästjad suutsid ära hoida tule leviku kõrvalhoonetele ja naabermajale.

Tulekahju lokaliseeriti kella 23.54ks, järelkustutustööd öösel kella 3.54 seisuga veel kestsid.
Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Viis minutit enne Katase põlengut teatati aga häirekeskusele tulekahjust Harju maakonnas Paldiski linnas Tuule tänaval asuvas ühekorruselises elumajas, teatas häirekeskus.

Päästemeeskondade sündmuskohale saabudes põles hoone lahtise leegiga. Kustutustööde käigus leiti hoonest hukkunu. Tulekahju kustutati lõplikult kella 01.04 ajal. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Käesoleval aastal on Eestis tulekahjudes hukkunud vähemalt 57 inimest, neist 15 Ida-Virumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles