Kohus mõistis neljaks aastaks vangi Sven Tarto surma põhjustanud ekspolitseiniku

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Linnakohus mõistis neljaks aastaks vangi Oleg Adamtshuki ning mõistis ta süüdi võimuliialduses ja üliraske kehavigastuse tahtlikus tekitamises, millega ta põhjustas 2001. aasta augustis punkar Sven Tarto surma.

Kohus karistas teda 4-aastase vangistusega, teatas linnakohtu pressinõunik Aet Truu. «Kuna kohtul on andmed, et Adamtshuk on Eestist lahkunud, langetas kohus tema suhtes otsuse tagaselja,» ütles Truu. «Alates otsuse jõustumisest 10 päeva pärast pöörab politsei otsuse täitmisele.» Karistuse kandmise ajaks loetakse Adamtshuki karistuse kandmisele asumise päev. 31-aastase Marek Lipandi mõistis kohus süüdi võimuliialduses ja karistas teda 10-kuulise tingimisi vangistusega kolme-aastase katseajaga. Adamtshukilt mõistis kohus surnud Sulev Tarto kasuks välja 13.957 krooni ning riigi tuludesse sundraha 4320 krooni. Lipandilt mõisteti välja 2160 krooni sundraha. Süüdistuse järgi käisid Tallinna Politseiprefektuuri Lõuna Politseiosakonna korrakaitsetalituses töötanud Adamtshuk ja Lipand 2001. aasta 21. augustil kell 11.45-12.20 seoses politseile tehtud väljakutsega Pärja tänaval asuvas eramajas. Teenistusülesannet täites kasutasid nad ebaseaduslikku füüsilist vägivalda, põhjustades majas viibinud Allanile kergeid kehavigastusi ja raske kehavigastuse lõualuu murru näol. Adamtshuk tekitas löögiga kõhtu maksarebendi majas viibinud Sven Tartole, kes saadud vigastuse tagajärjel samal päeval kell 15.10 haiglas suri.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles