Riigijuhid avaldasid hukkunud sõduri omastele kaastunnet

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinalipp..
Leinalipp.. Foto: Peeter Langovits.

Ministrid ja riigikogu esimees avaldasid kaastunnet Afganistanis hukkunud kaitseväelase Kristjan Jalakase lähedastele.


«Lahkunud on vapper kaitseväelane, poeg ja vend - meie kõigi julgeoleku nimel elu andnud Eesti sõdur. Kristjan oli pühendunud isamaale ja riigi kaitsele. On traagiline, et tema tee pidi lõppema nii vara. Sõjaväelased teavad oma elukutse ohtlikkust, kuid ühtegi kaotust see lihtsamaks ei tee,» seisis kaitseministri, peaministri ja välisministri ühisavalduses.

Kaastundeavaldusega ühines ka riigikogu esimees Ene Ergma.

«Rahvusvahelised väed, nende hulgas Eesti, on Afganistanis ÜRO Julgeolekunõukogu mandaadiga ning Afganistani valitsuse palvel. Meie eesmärk on üheskoos liitlaste ja afgaanidega jõuda selleni, et afgaanid suudaksid ise tagada oma riigi stabiilsust.»

«Soovime, et Afganistanist ei lähtuks ohtu ning Afganistani elanikud saaksid rahus oma igapäevaelu elada – haiglad abivajajaid aidata, lapsed koolis käia ja lapsepõlve kogeda, kartmata neidsamu, ka meie sõduritele ohtlikke isevalmistatud lõhkekehi,» seisis avalduses.

Afganistani operatsioonil osalevad riigid on ministrite sõnul lubanud oma vägede arvu märkimisväärselt suurendada. «See annab senisest enam kindlust, et olukord Afganistanis paraneb ja oma riigi julgeolekut saavad hakata tagama afgaanid ise. Selle eesmärgi nimel me jääme Afganistani ning täidame oma liitlaskohustusi.»

«Eesti ja liitlased mäletavad oma kangelasi. Langetame pea koos Eesti rahva ja Kristjan Jalaka lähedastega.»

Riigikogu riigikaitsekomisjon avaldab samuti sügavat kaastunnet kõigile Jalakase omastele. «Hea lähedase, sõbra, vapra ning kogenud kaitseväelase traagilise kaotuse valu ei korva millegagi. Afganistanis langenud nooremseersant Kristjan Jalakas jääb meie mälestusse igavesti.»




Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles