Aaviksoo: Afganistani missiooni tuleb jätkata

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo.
Kaitseminister Jaak Aaviksoo. Foto: Liis Treimann

Kaitseminister Jaak Aaviksoo hinnangul peab Eesti vaatamata tänasele kaotusele Afganistanis missiooni jätkama ning tema sõnul ei saa välistada surmajuhtumeid liitlasvägede seas ka tulevikus.

«Eesti kaitseväelaste osalemine ÜRO egiidi all toimuval julgeolekumissioonil Afganistanis on meile toonud suuri kaotusi ja tänane on üks nendest,» nentis kaitseminister Jaak Aaviksoo tänasel pressikonverentsil, vahendas ERR Uudised.

«Loomulikult peame me küsima tänasel päeval seda, millega on õigustatud need kaotused ja mida peaksime tegema edasi. Iga niisugune kaotus on korvamatu ja seetõttu ei saa kunagi öelda, et oleme teinud kõik nende vältimiseks,» rääkis Aaviksoo.

«Selleks, et murda selle fundamentalismi selgroog ja luua afgaani rahvale ja tema demokraatlikult valitud valitsusele võimalus jätkata iseseisvalt, tuleb ilmselt seda missiooni jätkata,» rõhutas kaitseminister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles