Savisaar: oleme ikka püüdnud jõudumööda tudengeid toetada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar tutvustab Tallinna tuleva aasta eelarvet, mis muuhulgas kaotab ka tudengite sõidusoodustused.
Linnapea Edgar Savisaar tutvustab Tallinna tuleva aasta eelarvet, mis muuhulgas kaotab ka tudengite sõidusoodustused. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar teatas, et peab tudengite protesti Tallinna linnavalitsuse vastu ebaõiglaseks.


«Oleme iga aasta maksnud arvestataval hulgal stipendiume edasipüüdlikele üliõpilastele, võimaldanud neile praktikakohti, sõlminud lepinguid kõrgkoolide uurimisasutustega ja teadlastega ning aidanud neid raskel ajal hakkama saada. Tudengitele on antud tasuta maja Raekoja platsil!» ütles Savisaar Raepressi vahendusel.

«Lisaksin sellele toetused kõrgkoolide spordirajatiste ehitamiseks, ühiselamute renoveerimiseks, kevadiste ja sügiseste üliõpilaspäevade korraldamiseks. Selleks kõigeks on kulunud miljoneid kroone linna maksumaksjate raha, mida ükski seadus ei ole meid kohustanud tudengite toetuseks eraldama. Paljuski me oleme täitnud neid funktsioone, millest riik on paraku kõrvale hiilinud. See kõik on olnud Tallinna linna hea tahe, mida ka kõrgkoolid on korduvalt tunnustanud. Nüüd me otsustasime mitte enam «külvata raha lennukilt» nagu riik meile on korduvalt ette heitnud ning eristada ühistranspordis tallinlaste ja mittetallinlaste piletihinna. Selline kord on kasutusel mitmel pool maailmas, me ei ole seda ise leiutanud. Me soodustame Tallinnas sisse kirjutatud tudengeid, sellepärast, et raha selleks annab meile Tallinna linna maksumaksja,» ütles linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles