Pimedate ühing korraldab Tallinnas meeleavalduse

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Eesti Pimedate Ühing korraldab kolmapäeval Tallinnas sotsiaalministeeriumi ja Toompea lossi ees meeleavalduse, et protestida riigi invapoliitika vastu.

«Pimedate ühing soovib meeleavaldusega väljendada rahulolematust riigis valitseva invavaenuliku poliitika vastu, millega riik teadlikult halvendab Euroopa puuetega inimeste aastal puuetega inimeste materiaalset olukorda,» ütles BNS-ile Eesti Pimedate Liidu esimees Ago Kivilo. Meeleavaldus algab kolmapäeval kell 11 Gonsiori tänaval sotsiaalministeeriumi eest. Sealt liiguvad pimedad Toompeale riigikogu hoone ette. Kivilo ei osanud öelda, kui palju nägemispuudega inimesi kohale tuleb. Kuigi ürituse korraldab Põhja-Eesti Pimedate Ühing, on lubanud meelt avaldama tulla inimesi üle Eesti. Pimedate ühingul on meeleavalduse korraldamiseks olemas Tallinna linnavalitsuse luba. Puudega inimesed ei ole rahul 2000. aastal jõustunud seadusega, millega Eesti läks üle invaliidsusgruppide süsteemilt puudeastmete süsteemile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles