Pomerents tahab puuetega inimesi kaasata nende probleemide lahendamisse

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalminister Marko Pomerants tahab senisest enam puuetega inimesi kaasata nende probleemide lahendamisse ja tegi täna kohtumisel nägemispuuetega inimeste organisatsioonide esindajatele kolm ettepanekut puuetega inimeste olukorra parandamiseks.

Esiteks tuleb ministri hinnangul jätkuvalt kaasata puuetega inimesed sotsiaaltoetuste süsteemi ja rehabilitatsiooniteenuste läbivaatamisse, et leida kõiki osapooli rahuldavaid lahendusi, vahendas ministeeriumi pressiesindaja. Samuti tuleb rehabilitatsiooniteenused siduda puuetega inimeste ligipääsuga tööturuteenustele, et suurendada nende iseseisvat toimetulekut läbi tööhõive. Lisaks tehakse puuetega inimestega koostööd Sotsiaalministeeriumi ja Suurbritannia Töö- ja Pensionide Ministeeriumi poolt algatatud puuetega inimeste tööhõive suurendamise projektiga, mis käivitus tänavu aprillis. Projekti käigus arendatakse rehabilitatsiooni- ja tööturuteenuseid, töötatakse välja töökohtade kohandamise teenus ja rahastamise skeem. Samuti soodustatakse tööhõiveametite, pensioniametite, rehabilitatsiooni-ja kutseharidusasutuste koostööd puuetega inimeste tööturule aitamiseks ning nõustatakse tööandjaid puuetega inimeste töölevõtul. Minister kohtus täna Põhja-Eesti Pimedate Ühingu esimehe Eduard Borissenko ja Eesti Nägemispuuetega Inimeste Fondi esimehe Erik Loidega, et arutada nägemispuuetega inimeste probleeme ning nende võimalikke lahendusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles