Eksminister Kaido Kama nõustab Partsi Võrust

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mai algul peaminister Juhan Partsi nõustama asunud Võru Instituudi direktor Kaido Kama ei kavatse tihti Toompeal olla.

Kaitseministeeriumi nõunikuna käis endine Mart Laari ja Andres Tarandi valitsuste minister pealinnas tihedaimal perioodil kaks päeva nädalas.

Kuidas kavandate oma tööd jagada peaministri nõustamise ja Võru Instituudi vahel?

Tänapäevaste kommunikatsioonivahendite juures pole vaja peaministri nõustamiseks pidevalt Tallinnas viibida. Loodan, et Võru Instituudi töö mu uue ameti tõttu väga ei kannata.

Mis valdkondades soovite eelkõige peaministrile nõu pakkuda, arvestades, et teie ministrikogemuse aladel on Juhan Partsil olemas ka eraldi nõunikud?

Eks see sõltub peamiselt ikka sellest, mille kohta peaminister nõu küsib. Eelkõige on minu ülesanneteks peaministri nõustamine siseministri nr 2 ja keskkonnaministri valitsemisala küsimustes.

Kas pakute peaministrile ka omalt poolt välja Eesti regionaalhalduse uuendamise mudeli või jätate selle töö üksnes Jaan Õunapuu hooleks?

Loomulikult räägin oma seisukohtadest ja arusaamadest regionaalhalduse küsimustes nii Juhan Partsile kui Jaan Õunapuule. Aga konkreetset valitsemisala juhib ja vastutab selle eest ikkagi minister. Peaministri nõunik aitab kujundada peaministri seisukohta ühes või teises küsimuses.

Kui palju omavalitsusi oleks teie hinnangul Eestile optimaalne?

Mulle tundub, et enne omavalitsuste arvuga tegelemist oleks vaja korrastada ülesannete jaotus omavalitsuste, regionaalselt juhitavate riigiasutuste ja tsentraalselt juhitavate riigiasutuste vahel.

Kui sageli käisite kaitseministeeriumi nõunikuna Tallinnas ministeeriumis ja mis oli teie suurim äratehtud töö sel kohal?

Kõige tihedamal ajal ülemöödunud talvel olin Tallinnas kaks päeva nädalas. Tööks oli kaitseväe mobilisatsioonisüsteemi väljatöötamine. Juhtisin vastavat töörühma, töö tulemuseks oli aasta algul Riigikogus vastu võetud seadus ning lahkunud valitsuse selle seaduse alusel vastu võetud määrus «Kaitseväe mobilisatsiooni ettevalmistamise ja läbiviimise kord ning sõjalise valmisoleku astmed».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles