Tallinn suurendab sotsiaalsete töökohtade arvu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need reisisaatjad, kelle tööga rahul ei olda, lastakse linnapea sõnul lahti. Nii juhtus ka pildil oleva reisisaatjaga, kes töö ajal magusat und magas.
Need reisisaatjad, kelle tööga rahul ei olda, lastakse linnapea sõnul lahti. Nii juhtus ka pildil oleva reisisaatjaga, kes töö ajal magusat und magas. Foto: Marko Tõnisson.

Linnapea Edgar Savisaar rääkis Kuku raadio saates «Linnatund», et Tallinn kavatseb tuleval aastal sotsiaalsete töökohtade valdkonda laiendada.


«Minu jaoks on küsimus selles, et kas maksta inimesele toetust või maksta palka. Kui inimesel tööd ei ole, siis vastavalt Eestis kehtivatele seadustele tuleb maksta talle toetust, aga see on ei millegi eest. Aga kui me maksame talle palka, siis see on ikkagi teatud tegevuse eest. Inimene ise tunneb ennast paremini, ta on ikkagi palgasaajate ridades, tal on töökoht,» ütles Savisaar.

Linnapea sõnul on arutusel olnud pargivahtide, kalmistuvahtide ja invasõidukite saatjate töökohtade loomisest ning kõik need võiksid olla sotsiaalsed töökohad.

Vastuseks reisisaatjatele osaks saanud kriitikale tõdes linnapea, et reisisaatjaid on ka palju kiidetud. «Muidugi on inimesi, kellega me ei ole rahul ja kes tulebki lahti lasta. Nii nagu igal pool mujalgi, mitte ainult sotsiaalsetel töökohtadel,» ütles Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles