Rahvusringhäälingu Pärnu stuudio valmib augustis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhääling.
Rahvusringhääling. Foto: ERR.

Kuigi Eesti Rahvusringhääling (ERR) nagu teisedki riigieelarvest raha saavad asutused elab kokkuhoiu tingimustes, ei puudutanud eelarvekärped Pärnu stuudiole mõeldud investeeringuid, ütles Ringhäälingunõukogu liige Ela Tomson.

Eesti Rahvusringhäälingu Pärnu stuudio postkontori majas Akadeemia tänavas peab augusti alguses valmis saama ja raadio maavalitsuse majast uude kohta kolima, et kuu keskel sealt uudiste edastamist alustada, kirjutab

Pärnu Postimees

.



Tomson ütles, et Ringhäälingunõukogus on kohalikest stuudiotest korduvalt juttu olnud ja nõukogu liikmed on olnud ühel meelel selles, et nendesse tuleb tingimata investeerida.



Siinsele stuudiole mõeldud veidi üle kolme miljoni kroonine investeeringusumma on mõeldud stuudio ruumide väljaehitamiseks (2,7 miljonit krooni), uue mööbli muretsemiseks (180 000) ja tehnika soetamiseks (200 000).



ERRi Pärnu stuudio juhataja Toomas Šalda arvates läks Pärnul hästi. «Jõudsime sõna otseses mõttes viimasele rongile,» sõnas ta.



Investeeringuid kärbiti tublisti


Mõne nädala eest tuli Ringhäälingunõukogul otsustada, kust tänavu 36,7 miljonit krooni kokku hoida. «Pidi otsustama, kust see raha maha võtta, sest nii nõukogul kui juhatusel oli üks kindel seisukoht: programmi kallale tänavu ei minda. Kurb on see, et 25,3 miljonit tuli kärpida investeeringuid,» rääkis Tomson.



Nii jääb ERRil ostmata uus ülekandejaam, mille esimeseks sissemakseks kuluks seitse miljonit, ja filmide digiteerimisseade, mille esimene makse olnuks kaks miljonit krooni.



Järgmisel aastal raskemgi

Tomson ütles, et uut ülekandejaama olnuks väga vaja, sest kes veel peale Eesti Televisiooni teeks ülekandeid inimestele olulistelt sündmustelt, aga midagi polnud parata. Samuti jääb rahapuudusel ostmata kolm miljonit krooni maksev helisalvestuspult raadiole ja palju muud.



Selleaastane kümneprotsendine kärbe sai tehtud, aga järgmise aasta eelarve tuleb tänavusest kärbitud eelarvest veel kümme protsenti väiksem ja siis puudutavad kärped kindlasti programmigi. «Hirmsasti ei tahaks, aga parata pole. Tõenäoliselt tuleb personalikulusid vähendada. Praegu on ERRis 730 töötajat, musta stsenaariumi järgi jääks järele 640,» tutvustas Tomson võimalikke arenguid.



Tomsoni arvates on keerulises majandusseisus kummaline, et riigikogu kommertskanalid litsentsitasust vabastas, sest see raha on varasemate otsuste järgi mõeldud ETV-le, kuna see kanal tehti reklaamivabaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles