Stamberg: Pihli avalduse skandaalist ei võida keegi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Analüütiku hinnangul on tegu pigem lahmiva võimuvõitlusega
Analüütiku hinnangul on tegu pigem lahmiva võimuvõitlusega Foto: Corbis / Scanpix

Turu-Uuringute AS tegevjuht Tõnis Stamberg leiab, et Jüri Pihli ja Rein Langi kapo-avalduse skandaalist ei võida kumbki pool, sest mõlemad on totralt käitunud.

Stamberg ei osanud hinnata, mis võis olla sotsiaaldemokraatide esimehe Jüri Pihli motiiv peaminister Andrus Ansipi, justiitsminister Rein Langi ja välisminister Urmas Paeti vastu kaitsepolitseile avalduse esitamisel.

«Ma arvan, et see ei tule Pihlile kuidagi kasuks. Eriti tekitab segadust see, et ta vahepeal väitis, et pole avaldust teinud, aga siis tuli välja, et ta selle siiski oli teinud. Aga plusspunkte ei võida ka Lang, et ta selle avalduse kodulehel avaldas,» leidis Stamberg.

Tema hinnangul on sellel vaidlusel puhas poliitilise võitluse maik juures. «On näha, et Sotsiaaldemokraatide ja Reformierakonna suhted pole head pärast seda, kui esimesed valitsusest lahkusid. Ja kui nad nüüd veel ka Tallinna võimuliitu läksid, ei näe ma küll ühtegi kohta, kus need paraneda võiksid.»

Stambergi sõnul jääb kogu loost maik, nagu oleks see vihahoos tehtud. «Aga ehkki Lang tahtis end kaitsta, kahtlen siiski, kas selle avalduse kodulehele panemine ikka oli õige samm,» märkis ta.

«Ma arvan, et meile kõigile on tähtis, et poliitikute tegudest võidaks Eesti riik. Praegu tundub, et nad teostavad omavahel lihtsalt lahmivat võimuvõitlust. Mulle jääb küll väga vastik maik,» ütles ta.

«Kahtede valimiste vahel võiks olla rahulikum periood, kus keskendutaks praeguses majanduskriisis konstruktiivsete lahenduste otsimisele ja tehtaks kõvasti tööd. Kui tulevad uued valimised, on ju selge, et jälle kraabitakse kuskilt infot välja - keegi on midagi teinud või purjuspäi sõitnud,» arvas Stamberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles