Politsei algatas Paldiski valimiskomisjoni esimehe suhtes väärteomenetluse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohalikud valimised Paldiskis.
Kohalikud valimised Paldiskis. Foto: Raigo Pajula

Vabariigi valimiskomisjonilt (VVK) laekunud avalduse põhjal algatas politsei täna väärteomenetluse Paldiski valimiskomisjoni esimehe Kuldar Salumetsa suhtes, kuna ta jättis täitmata kõrgemalseisvate valimiskomisjonide ettekirjutuse.


Karistus niisuguse väärteo eest on kuni 20 trahviühikut ehk 1200 krooni.

VVK peatas Salumetsa volitused linna valimiskomisjoni esimehe kohal, kuna ta oli eiranud kõrgemalseisvate valimiskomisjonide seaduslikke ettekirjutusi ning ei olnud kokku kutsunud Paldiski linnavolikogu istungit. 14. detsembril esitas VVK Põhja politseiprefektuurile Salumetsa suhtes väärteo algatamise avalduse.

Paldiski linnavolikogu liige ning linnapea Jaan Mölder vaidlustas omakorda riigikohtus VVK otsuse peatada Salumetsa volitused. Vastust ei ole kohtust seni veel tulnud.

Eile toimus Paldiskis üheaaegselt, kuid erinevates kohtades volikogu kaks istungit. Ühel neist osales kolm, teisel seitse volikogu liiget. Enamus volikogu liikmetest valis endi hulgast ka uue esimehe, kelleks sai keskerakondlane Kaupo Kallas.

Volikogu vähemuse istungil osalenud Mölder kinnitas, et volikogu uue esimehe valimine eile ei saanud olla seaduslik, kuna juba volikogu kokkukutsumine polnud seadusega kooskõlas.

Kallas väitis aga, et kõik oli seaduslik ning järgmisel nädalal kavatseb volikogu Paldiski uue linnapea ning linnavalitsuse teised liikmed paika panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles