Obama saadaks bin Ladeni hukkamisele

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA demokraatide presidendikandidaat, Illinoisi senaator Barack Obama paljastamas oma karmimat poolt.
USA demokraatide presidendikandidaat, Illinoisi senaator Barack Obama paljastamas oma karmimat poolt. Foto: Reuters / Scanpix

USA demokraatide presidendikandidaat Barack Obama tunnistas, et kurikuulsa terroriorganisatsiooni Al-Qaeda liider Osama bin Lade tuleks hukata, kui too elusalt tabatakse.

Illinoisi senaator rääkis telekanalile CNN antud intervjuus, et 11. septembri terrorirünnakutes süüdistatav maailma esiterrorist peaks saama karistatud rangeimal viisil vastavalt USA ja maailma õigussüsteemile, vahendas AFP.

«Ma ei ole surmanuhtluse toetajate kisakoori juht,» märkis ta samas. «Ma leian, et seda tuleb hoida ainult kõige koletumate kuritegude jaoks, kuid minu kindla veendumuse kohaselt on 3000 ameeriklase tapmise plaanimise ja korraldamise puhul selline lähenemine õigustatud.»

USA esimeseks mustanahaliseks liidriks pürgiv Obama tunnistas siiski, et tema jutt on praegu suuresti hüpoteetiline, sest enne tuleb bin Laden kinni püüda. Seejuures kritiseeris ta taas praeguse administratsiooni otsust minna sõtta ka Iraaki.

«Meil pole õnnestunud viimase viie aasta jooksul minna Al-Qaeda jälile takistuste tõttu Iraagis, minu arvates näeme me praegu selle tagajärgi Afganistanis,» leidis presidendikandidaat, kes on lubanud hakata vägesid Iraagist koju tooma, kui ta novembris toimuvad valimised võidab.

Vabariiklaste seast riigipeaks kandideeriv John McCain lubas hiljutisel debatil bin Ladeni samuti kohtu ette tuua ning saata ta sealt otse «põrguväravate juurde». Tema on seni toetanud praeguse presidendi George W. Bushi otsust sõdida ka Iraagis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles