Jalakase surmast kirjutas ka USA sõjaväeleht

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: mil.ee

Nooremseersant Kristjan Jalakase surmast kirjutas eile ka USA sõjaväe ajaleht Stars ja Stripes, kes märgib sealjuures ära, et 1,3 miljoni elanikuga Eesti osaleb Afganistani sõjas 2006. aastast ja teeb seda umbes 150 kaitseväelasega pingelises Helmandis.

«Kui osa Euroopa riike on piiranud ära, millistel missioonidel nende väed võivad osaleda, on Eesti väed olnud seotud tõsiste lahingutega,» märgib Stars and Stripes. Leht lisab, et tänavu on Afganistanis vigastada saanud 23 ning langenud neli Eesti sõdurit ja väidab mõnevõrra ekslikult, et kõigi surmade põhjuseks olid mässuliste isevalmistatud pommid (üks neljast – veebel Allain Tikko – langes granaadiheitja tabamusest).

Leht selgitab, et patrullbaas Wahidi lähedal jalgsipatrullis olnud eestlane sai viga, kui astus pommi otsa. Stars and Stripes tõdeb, et mässulised ründavad jalgsipatrulle pommidega tihti ning samasuguses rünnakus sai üks Eesti sõdur tõsiselt viga ka laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles