Kommentaar: Keskkonnafestival keskendub metsale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ylle Rajasaar
Eestimaa Looduse Fond

Eestimaa Looduse Fond ja TELE2 korraldavad tänavu taas kevadise loodusesõprade suurürituse - keskkonnafestivali, mis algab 30. mail Rõuge Ööbikuorus.

Eelmise aasta loodussõprade kevadpeo kutse kõlas: «Tule maa peale!» Tänavu jätkame alustatud mõtet rääkida põhjalikumalt ühel puudutataval teemal ning ütleme: «Meil on elu keset metsa!»

Miks just mets?

Eesti on Euroopas ainus maa, kus metsa raiutakse rohkem kui istutatakse, kus metsaomanik tihti lühinägelikult loodab metsast saada vaid ühekordset kasu. Keskkonnafestivalil püüame avada metsa erinevaid nägusid ja rääkida tema tegelikust hinnast ja seal peituvatest rikkustest.

Abiks mõtte ja vaimu ergastamisel on Lõuna-Eesti käsitöömeistrid, Tartu Kõrgema Kunstikooli tudengid ja õppejõud, Lilleoru talu rahvas, eelmiselt festivalilt tuttavaks saanud matkajuhid ja Eesti tuntumad metsatargad.

Festivali pidulik avamine on reedel kell 19.00. Kes aga tõsisemalt teemasse süveneda soovib, see võiks Ööbikuorgu jõuda juba reede keskpäevaks, mil algab suur metsaseminar, kus räägitakse Eesti metsast Euroopa Liidu kontekstis, tulevastest investeeringuvõimalustest, riskidest.

Metsaseminari korraldamist toetab Taani Kuninglik Saatkond. Sellele järgneb transpordi- ja säästva tarbimise seminar. Euroteemadel võib järgnevatel päevadel tuliselt väidelda: liikumise Jah Euroopa Liidule ohjamisel on sõna nii pooldajatel kui kahtlejatel.

Kolme festivalipäeva jooksul toimub püstkodades ja seminaritelkides tõsisemaid aruteluringe ja väitlusi, ent loodusesõber võib kava koostada mitmesugustest retkedest ja pikematest matkadest ning teha laupäeval kaasa Hea Teo metsaistutuse.

Ja siis, kui aega jääb, saab kojaringides kuulata asjalikke arutelusid, juua teed, õhtul Lilleoru higistamistelgirituaalis osaleda… ja kindlasti saada osa rikkalikust kontserdi- ja tantsuprogrammist.

Varustus kaasa

Festivalile tulles peaks end varustama korraliku magamiskoti, -mattide ja telgiga, samuti soojade riiete ning toidunõudega.

Oma toidunõud on vajalikud selleks, et mitte reostada keskkonda ühekordsete nõude kasutamisest tekkiva prahiga, kuigi korraldustoimkond on mõelnud ka n-ö idanevate ja mädanevate ühekordsete nõude müügi korraldamisele.

Lisainfo festivali kohta netiaadressilt www.elfond.ee/ festival või telefonil 055 577 787. Festivalipääse maksab 150 krooni, tudengitele, õpilastele ja ELFi toetajaile 120 krooni; kuni 12-aastased lapsed on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles