Elamusi Saksamaa jõuluturgudelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lusti kõigile: Frankfurdi jõuluturu oluline osa on uhked karussellid, mis pakuvad täiskasvanutele sama suurt sõidulusti kui lastele.
Lusti kõigile: Frankfurdi jõuluturu oluline osa on uhked karussellid, mis pakuvad täiskasvanutele sama suurt sõidulusti kui lastele. Foto: Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main

Kui Tallinna jõuluturul jalutajate kõrvu kostab enamasti soome või inglise keel, siis Saksa linnade jõuluturge külastavad pigem kohalikud. Kauplejad keskenduvad peamiselt täiskasvanute lõhna- ja maitsemeele ahvatlemisele, pakkudes mitut sorti hõõgveine ning soolaseid ja magusaid jõulutoite.


Saksa rahanduspealinna Frankfurdi jõuluturg paikneb lisaks Römerbergi väljakule ka mitmel sinna suubuval tänaval. Paljud pankurid või teised pintsaklipslased leiavad enne jõule tavapärase pubi asemel tee enam kui 2500 puitmajakese juurde ning sirutavad õllele või õunaveinile vahelduseks käe hõõgveini järele. Mahe ilm lubab väikse soojenduse abil paar-kolm tundi pärast tööpäeva sõpradega püstijalu jõulueelset turumelu nautida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles