NATO tunnustas Eesti reservohvitseri eriteenete medaliga

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Kaitseväe reservohvitser major Ülo Isberg pälvis teise eestlasena teenistuse eest NATO operatsioonil NATO eriteenete medali.


NATO tunnustas Major Isbergi silmapaistva teenistuse eest NATO treeningmissiooni avalike suhete ülemana Iraagis selle aasta esimesel poolel, teatas kaitseväe peastaap.

«Ülo oli oma teenistuses alati teavitustöö eesliinil ja tutvustas avalikkusele järjekindlalt NATO treeningmissiooni panust Iraagi julgeolekujõudude - armee ja politsei - arendamisse,» ütles kindralleitnant Frank Helmick, NATO treeningmissiooni ja Iraagi rahvusvaheliste julgeolekujõudude arendusstaabi ülem aastatel 2008-2009.

Kindralleitnant Helmicku sõnul aitas major Isbergi erialane professionaalsus kaasa Iraagi treeningmissiooni tegevuse tutvustamisele mitte ainult Iraagis, vaid kõigis sellel missioonil osalevates maades.

Eriteenete medaliga autasustatakse NATO operatsioonidel osalenud kaitseväelasi, kes on üles näidanud nõutavast oluliselt suuremat initsiatiivi ja pühendumust ning kelle panus on olnud oluline nii nende kaasvõitlejate kui NATO jaoks tervikuna.

Medalit antakse välja alates 2003. aastast kaks korda aastas. Koos major Isbergiga sai medali sada NATO riikide kaitseväelast NATO erinevatest staapidest - Isberg oli ainus medalisaaja NATO treeningmissioonist. NATO eriteenete medalite kandidaadid kiidab heaks NATO peasekretär.

Esimese eestlasena sai NATO eriteenete medali major Eero Kinnunen teenete eest Estcoy-5 ülemana Afganistani lõunaprovintsis Helmandis NATO rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles