Tšehhid said võidusamba remondi lõpetamiseks lisaaega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidusamba valgustuse kontroll.
Võidusamba valgustuse kontroll. Foto: Artur Sadovski.

Kuigi Tšehhi firma Sans Souci ei pääse leppetrahvist, mida nad peavad maksma garantiitöödega hilinemise eest, andis kaitseministeerium tšehhidele selle nädala lõpuni aega veel samba valgustust testida.


«Eile õhtul toimus esimene katsetamine. Katsetuste mõte ongi selles, et ehitaja näeb ära, kus on veel midagi puudu ja selleks on neil aega selle nädala lõpuni,» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Postimees.ee'le.

Lõplik otsus tšehhide töö kohta tehakse kaitseministeeriumis järgmisel nädalal, kuid leppetrahvist ei pääse nad pressiesindaja sõnul ka sel juhul, kui pühapäeva õhtuks kõik korda saab.

«Kuna nad tööde lõpetamisega hilinesid, siis näeb leping ette leppetrahvi. Aga kuna valgustussüsteemi paigaldustööd on kõik valmis ja mõned asjad vajavad lihtsalt ühendamist, siis me andsime neile veel ühe võimaluse asja testida ja kõik korda teha,» lausus pressiesindaja.

Garantiiremondi käigus eemaldasid Sans Souci töömehed võidusamba ristiosa seest niiskuse poolt kahjustatud valgustussüsteemi, mis viidi Tšehhi Sans Souci tehasesse, kus riknenud LED-paneelid asendati tervete ning niiskuskindlamatega. Samuti suleti garantiiremondi käigus samba lahtised vuugivahed ja paigaldati monumendi sisse täiendav kliimaseade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles