Raplamaal lõppes Põrgupõhja retk

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlased näidislahingus..
Kaitseliitlased näidislahingus.. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Raplamaal lõppes kolmepäevane Põrgupõhja retk, mille käigus kaitseliitlaste ja kaitseväelaste võistkonnad läbisid sadakond kilomeetrit soid ja metsi.

Kümnendat korda peetud sõjaline võistlus on pühendatud Pärnu- ja Raplamaal tegutsenud metsavendade liikumise Relvastatud Võitluse Liit mälestusele ning teistele metsavendadele, kes ei alistunud võõrale võimule, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Põrgupõhja matka alustas 30 võistkonda, kellest lõpetas 25. Vana-Vigalast Eidaperre viinud rada läbis ajaloolisi metsavendade punkreid, millest ühe - Põrgupõhja - järgi on retk ka oma nime saanud.

Võistkonnad mängisid metsavendade salkasid, praktiseerides võistluse käigus partisanitaktikat ning täites kontrollpunktides laskmise, esmaabi ja takistuste ületamisega seonduvaid ülesandeid.

Retke raames avati Eidaperes, Kassi-võllimäel ka näitus Eesti Leegioni, Nõukogude armee ja USA II maailmasõjaaegsetest vormidest, relvadest ja aumärkidest.

Retke võitnud meeskond saab auhinnaks saadavad mõõgad kätte homme hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles