Pühade ajal sõidavad jõulutramm ja –troll

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulutramm.
Jõulutramm. Foto: Peeter Langovits.

24. ja 25. detsembril sõidavad Tallinnas jõulutrammid ja -trollid, mille roolis on Jõuluvana.


Piletit pole jõuluühissõidukites vaja osta, selle asemel saavad sõitjad päkapiku käest kommi. «Jõulutramm sõidab liinil Tondi-Kadriorg ehk nr 3 liinil. Tramm väljub mõlemal päeval Tondilt kell 11, 12, ja 13,» ütles Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise (TTTK) trammiliikluse osakonna juhataja Vahur Kaldas.

Jõulutramm peatub kõikides peatustes ning päkapikust konduktor raha ei küsi ja pileteid ei müü, vaid jagab sõitjatele komme. Jõulutramm sõidab Tallinnas alates 1988. aastast ning Kaldase sõnul tekkis tänavu esmakordselt oht, et see võib rahapuudusel ära jääda. «Aga juhatus siiski leidis nii palju vahendeid, et kommi osta ja jõulutramm liinile lasta,» ütles Kaldas.

Ka jõulutroll, mida juhib jõulumees ja kus samuti jagatakse kommi, sõidab 24. ja 25. detsembril. Jõulutroll väljub Kaubamaja peatusest kell 11, 12 ja 13 ning sõidab Õismäele ning sealt Estonia teatri juurde tagasi. Järgmine ring tehakse Mustamäele ja kolmas samuti Mustamäele.

«Jõulutrolliga sõit on tasuta, roolis on jõuluvana ja lastele jagatakse komme. Troll on vastavalt kaunistatud, nii et inimesed tunnevad selle juba kaugelt ära,» rääkis TTTK liiklusteenistuse direktor Meelis Tartu.

Jõulutramm sõidab Tallinnas juba 21. aastat, jõulutrolliga saab sõita alates 2006. aastast.
«Alguses oli jah ainult tramm, aga siis hakkasid trollijuhid nõudma, et nemad tahavad ka inimestele jõulude ajal rõõmu teha. Ja need, kes jõulutrolli juhivad, teevad seda oma vabast ajast,» rääkis Tartu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles