Samost: Jüri Pihli valetamine ja vassimine on enneolematu

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl.
Jüri Pihl. Foto: Mihkel Maripuu

Ajakirjanik Anvar Samost leiab, et sotside esimehe Jüri Pihli valetamine ja vassimine kapo avalduse skandaalis on Eesti poliitikas enneolematu.

Anvar Samost ütles tänases Raadio2-e saates «Olukorrast riigis» kommenteerides sellenädalast skandaali, mil tuli avalikus Jüri Pihli kuriteoteade kaitsepolitseile, kus ta süüdistas Andrus Ansipit, Urmas Paetit ja Rein Langi riigireetmises, et Pihli käitumine on uskumatu ja täiesti arusaamatu.

«Minu meelest on Jüri Pihl siin nii palju valetanud ja vassinud, et see on Eesti poliitikas enneolematu,» ütles Samost. «Teda võiks võrrelda ainult Savisaarega.»

Samosti hinnangul oleks Pihl pidanud olukorras, kus tema käes oleks tõesti olnud info, et Ansip, Lang ja Paet on riigireeturid, esmalt kutsuma kokku pressikonverentsi ja teatama sellest avalikkusele, mitte asuma susserdama, lootuses, et tema tegevus jääb saladuseks.

Samosti vestluspartner ajakirjanik Kalle Muuli tõdes, et Pihli sammudest on näha äärmist mõtlematust. «Pihl on poliitikas järjest vigu teinud,» märkis Muuli. Ta võrdles Pihli Jüri Mõisa ja Tõnis Paltsiga, kes tulid poliitikasse samuti omal alal edukatena ja hea renomeega.

«Sotsidel ei ole Pihli juhtimise all hästi läinud - üks äpardumine on järgnenud teisele,» ütles Muuli. «Kui seekordne skandaal avalikus tuli, läks Pihl otseselt valetamise teele.»

Parafraseerides Villu Reiljani, ütles Samost, et erakonna juhatus ei saa olla kokutajate bande, mida sotsiaaldemokraatide juhatus tema hinnangul aga just on. Muuli leidis siiski, et Pihli vastaste surve all väljavahetamine erakonna juhi kohalt olnuks vale samm.

«Ma ei kujuta ette, kuidas sotsid saavad Eestis veel üldse kellegagi koostööd teha peale Savisaare, kui nad kavatsevad Pihli juhtimise all jätkata,» lõpetas Samost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles