Kõrgkoolid lõpetasid vastuvõtu

Alo Lõhmus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavuse sisseastumishooaja seni kuumim eriala on rekreatsioonikorraldus Tallinna Pedagoogikaülikoolis, kus konkurents on 41,8 inimest ühele õppekohale.

Pedagoogikaülikooli vastuvõtu peaspetsialisti Aili Abeni sõnul õpetatakse rekreatsioonikorralduse erialal välja vaba aja juhte, andes neile teadmisi puhkajate eest hoolitsemise kohta nii kehakultuurilises, sisulises kui ka korralduslikus mõttes.

Tavatult kõrge konkurents on Abeni teatel tingitud riiklike õppekohtade vähesusest - neid leidub vaid viis. Kokku laekus pedagoogikaülikooli 520 riigieelarvelisele kohale 6129 avaldust.

Vastuvõtul joon all

Eile õhtul tõmbas dokumentide vastuvõtule joone alla ka Tallinna Tehnikaülikool, kus käib traditsiooniliselt suurim rebimine haldusjuhtimise erialale (22,6). Ülikooli 1132 riigieelarvelisele kohale toodi 6106 avaldust.

Eesti Põllumajandusülikoolis lõppes paberite vastuvõtt 407 riigieelarvelisele kohale 10. juulil. End maaülikoolina reklaamivasse kooli kandideerib 3764 sisseastujat.

Oma raha eest õppimiseks saab põllumajandusülikooli avaldusi viia veel 29. juulini. Riigieelarvelistest kohtadest kõige hinnatumad (konku-rents 26,1) asuvad neis põllumajandusülikooli auditooriumides, kus õpetatakse kinnisvaraplaneerimist.

Õppeosakonna peametoodiku Tiiu Lille sõnul püsib põllumajandusülikooli üldkonkurents juba mitmendat aastat ülalpool üheksat.

Populaarne laulu eriala

Eesti Muusikaakadeemia vastuvõtueksamid toimusid juba juunikuus, kõige populaarsemaks erialaks kujunes laulu eriala konkurentsiga 1,9. Tavakohaselt kõige suurema konkurentsiga lavakunsti erialale sel aastal vastuvõttu ei olnud, ütles õppeosakonna juhataja Malle Tarum.

Muusikaakadeemia konkurents bakalaureuseõppes oli 1,54, magistriõppes 1,87 ja doktoriõppes 3,0 inimest kohale.

Kunstiakadeemias on keskmine konkurents 6,0 inimest kohale. Akadeemia õppeosakonna spetsialisti Esta Froschi sõnul toovad nende kooli avaldusi inimesed, kes täpselt teavad, mida nad õppida soovivad. «Naljaviluks ei hakata meie kurnavaid eksameid läbi tegema,» ütles ta.

Ainsana avalik-õiguslikest ülikoolidest kestab paberite vastuvõtt riigieelarvelistele kohtadele veel Tartu Ülikoolis, kus see lõpeb reedel.

Konkurents riigieelarvelistele õppekohtadele

Pedagoogikaülikool

üldkonkurents 11,7

Rekreatsioonikorraldus - 41,8

Inglise filoloogia - 37,6

Sotsioloogia - 34,6

Rootsi filoloogia - 26,5

Idamaade filoloogia - 25,2

Põllumajandusülikool

üldkonkurents 9,25

Kinnisvara planeerimine - 26,1

Loodusvarade kasutamine ja kaitse - 24,3

Maastikuarhitektuur - 22,5

Maastikukaitse ja -hooldus - 22

Metsamajandus - 12,9

Kunstiakadeemia

üldkonkurents 6,0

Tekstiilikunst - 9,6

Sisearhitektuur - 9,5

Moekunst - 8,8

Graafiline disain - 7,8

Maalikunst - 7,3

Tartu Ülikool

üldkonkurents 5,8*

Romanistika - 24,9

Õigusteadus (Tallinnas) - 17,2**

Ärijuhtimine (Pärnus) - 15,6

Inglise keel ja kirjandus - 14,9

Füsioteraapia - 12,9

*Andmed on eilse seisuga

**Õigusteadus kokku - 4,25

Tehnikaülikool

üldkonkurents 5,39

Haldusjuhtimine - 22,6

Logistika - 16,7

Rahvamajandus - 16

Ärindus - 15,6

Äriinfotehnoloogia - 8,1

Allikas Postimees

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles