USA sõjalaev jõudis Lehmann Timberi juurde

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Lehmann Timber..
Kaubalaev Lehmann Timber.. Foto: http://kw-shipping.com.

Eesti välisministri Urmas Paeti andmetel jõudis USA sõjalaev Monson täna õhtupoolikul Adeni lahel triiviva kaubalaeva Lehmann Timber juurde, mille meeskonda kuulub ka eestlasest tüürimees Ardo Kalle.

Saksa kaubalaeva pardal viibiva eestlasega äsja ühenduses olnud minister teatas Postimees.ee'le, et ameeriklased julgestavad alust, ent selle toimetamiseks Salalahi sadamasse Omaanis võib mootoririkke tõttu vaja minna ka puksiiri, mis on viimastel andmetel juba tellitud.

Meremeeste hinnangul asub laev paari päevatee kaugusel sadamast ning seega võib päästeoperatsioon veel mõne päeva jagu venida. Adeni lahel möllab praegu võrdlemisi tugev torm. Transpordihelikopteriga on meeskonnale aga juurde toodud toitu ja vett. Keegi laevalt enneaegselt lahkuda nähtavasti ei plaani.

Pariisis tippkohtumisel viibiv Paet lisas, et eestlasest tüürimees tuuakse tema enda soovil tagasi koju niipea kui võimalik. Kalle abistamise osas on välisministeeriumil kokkulepe Saksamaa konsuliga Omaanis ning eestlane toimetatakse Euroopasse esimese vaba lennuga. Transpordikulud on lubanud katta kaubalaeva omanikfirma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles