Muhu valla elanike usalduse kaotanud volikogu liige astus tagasi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu kaart Kuivastus.
Muhu kaart Kuivastus. Foto: Andres Teiss/Postimees.

Kuigi Muhu valla allasutuste töötajate, elanike ja volikogu liikmete umbusaldusavaldusega vallavalitsuse vastu tegeleb Muhu volikogu oma järgmisel istungil, otsustas vallavalitsuse liige Toomas Kuusk enne seda tagasi astuda.

«Vastab tõele,» ütles Kuusk oma tagasiastumisotsuse kohta, kuid lubas oma otsust põhjendada pärast pühi, kirjutas Meie Maa.

Hiljuti ametisse asunud vallavalitsus tekitas valla allasutuste töötajais ja Muhu elanike seas pahameelt seoses kokkuhoiuplaanidega tulevaks aastaks.

«Eelmise vallavalitsuse poolt tehtud eelarvekavas nägi Kuusk mitmeid olulisi puudusi,» kirjutab äsja ilmunud vallaleht Muhulane. «Toomas Kuusk ütles volikogule, et tema on vastutav senise eeltöö eest, tal on kahju, et on volikogule pettumust valmistanud ning astub tagasi enne järgmist volikogu istungit,» kirjutab detsembri vallaleht.

«Toomas Kuusk ütles, et vallas on situatsioon tervikuna ebanormaalne ja ta astub tagasi, siiski seisab vallal ees valuline protsess.»

Reedesel istungil, kus oli kavas tuleva aasta eelarve esimene lugemine, esitas Ain Saaremäel pöördumise volikogu üheksalt liikmelt, kes soovisid umbusalduse algatamist vallavalitsuse vastu.

Umbusalduse küsimusega tegeleb volikogu jaanuarikuu istungil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles