Keskerakond taotleb rahvaalgatuse õiguse seadustamist

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algatasid 25 Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liiget Eesti põhiseaduse muutmise seaduse rahvaalgatuse seadustamiseks.

Eelnõu eesmärk on Eesti kodanikele luua täiendav võimalus kõrgeima riigivõimu teostamiseks, teatas Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp. Eelnõu järgi saaks rahvaalgatuse korras seaduseelnõu algatamises osaleda vähemalt 25.000 hääleõiguslikku kodanikku. «Rahvaalgatuse õiguse andmine 25.000 hääleõiguslikule kodanikule vastab demokraatlike riikide arusaamale nii võimude lahususest kui ka vaid vahendatud demokraatia ebapiisavusest. Samas vastab kõnealune muudatus ühiskonna ootustele osaleda Eesti riigi jaoks oluliste otsuste langetamisel,» leidsid eelnõu algatajad. «Põhiseaduse muutmise algatajate hinnangul on rahvaalgatus riigivõimu teostamise viis, mis tagab kõrgeima võimu kandjale nii-öelda vahendatud esindusdemokraatia kõrval ka reaalse osalusdemokraatia, aidates nii ka tegelikkuses võimu teostada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles