Tallinn tekitas tänavu 817 sotsiaalset töökohta

, Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisisaatja on tänavu olnud üks hinnatumaid sotsiaalseid töökohti.
Reisisaatja on tänavu olnud üks hinnatumaid sotsiaalseid töökohti. Foto: Liis Treimann

Tallinn on sel aastal toetanud 206 uue sotsiaalse töökoha loomist erasektori ettevõtetes ning loonud 611 samasugust töökohta munitsipaalettevõtetes.

Taotluste vastuvõtt sotsiaalsete töökohtade loomise toetamiseks erasektoris avati tänavu 1. juunil. Käesolevaks ajaks on langetatud rahastamisotsuseid 206 uue sotsiaalse töökoha loomiseks erasektori ettevõtetes, rahastada on otsustatud 19 ettevõtte taotlused. Ühtekokku on rahastamisotsuseid tehtud 12,5 miljoni krooni ulatuses.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk tunnustab ja ergutab igat ettevõtet, kel majanduslikult raskel ajal siiski töökäsi napib, linna abiga ja toel looma uusi sotsiaalseid töökohti.

«Toetusega saavad ettevõtjad luua sotsiaalseid töökohti registreeritud töötutele, et ennetada majandussurutise ajal pikaajalist tööpuudust ning anda seega panus tööhõive parandamisele Tallinnas,» märkis Võrk. «Toetuse piirmäär ühe töötaja kohta on 4350 krooni kuus, millele lisanduvad sotsiaalmaks ja töötuskindlustuse makse, kuid ettevõtte omarahastamine peab olema vähemalt kolmandik abikõlblikest kulutustest.»

Erasektoris saavad tööd näiteks busside, trollide ja trammide koristajad, reisijate loendajad, parkimisautomaatide hooldajad, haljastustöölised, võlgade sissenõudjad, klienditeenindajad ja liinioperaatorid.

Keskmiselt loob üks ettevõte 11 töökohta. Töölepingute keskmiseks pikkuseks on 10 kuud. Kaks ettevõtet (SOL Eesti OÜ ja Jaaksoni Linnahooldus OÜ) on juba korduvalt esitatanud taotlused.

Erasektoris sotsiaalsete töökohtade loomise toetuse taotlusvoor avatakse uuel aastal. Tallinna abipaketis linnaelanikele ja ettevõtjatele on tuleva aasta eelarves ette nähtud 15 miljonit krooni.

Linnaettevõtetes ehk autobussikoondises ning trammi- ja trollibussikoondises on praegu 611 sotsiaalset töökohta, neist reisisaatjaid 512 ja koristajaid 99. Autobussikoondises on reisisaatjaid 316, koristajaid 60 ning trammi- ja trollibussikoondises 196 reisisaatjat ning 39 koristajat.

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu sõnul on uute sotsiaalsete töökohtade loomine plaanipärane tegevus, mis tuleneb tänavu kevadel vastu võetud Tallinna abipaketist ning mis on loodud töötutele perioodiks, kui registreeritud töötus pealinnas on üle 5 protsendi.

Sotsiaalsete töökohtade loomiseks munitsipaalettevõtetes on tuleva aasta linneelarves planeeritud 53 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles