Trammid sõidavad tänasest jälle mööda Narva maanteed

Piret Jaaks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks kuud Narva maantee remondi tõttu seisnud trammiliiklus taastus täna hommikul, kuigi esialgse plaani järgi pidid trammid hakkama sõitma juba reedel.

Veel eile õhtupoolikul ütles trammipargi dispetsher, et alles pärast kella kaheksat selgub, kas esmaspäeval on tallinlastel võimalik trammidega tööle sõita või mitte. «Praegu käivad veel asfalteerimistööd, kuid õhtul selgub, kas nad said valmis või ei,» ütles dispetsher žanneta Litovtshenko.

Ta rääkis, et inimesed helistasid eile terve päeva ja muretsesid, kas uuest nädalast ikka saab endiste trammidega tööle sõita.

Magamata töömehed

Eile õhtul töötasid viimasel korrastamata lõigul Maneeži tänaval ASi Talter asfalteerijad. Kaks töömeest rääkisid, et kõikvõimalike viivituste tõttu on nad sunnitud isegi nädalavahetustel öösiti töötama.

«Kõik algas sellest, et Tallinna Vesi ei jõudnud oma torudega õigel ajal kohale ja nüüd peame meie kannatama,» väitis üks töömees.

Meeste sõnul on nad töötanud öösel kella kolmeni ja pidid igal hommikul üheksast jälle platsis olema. «Töö kvaliteet selle tempo pärast ei kannata, kuid inimesed on lihtsalt väsinud,» nentis teetööline.

Meestel oli teha veel kolmas pindamine ja tee sileduse mõõtmine - millises kohas on lohke või konarusi. Uue trammitee kontrollimiseks sõitsid tööliste sõnul öösiti testitrammid, samuti selgitati nii välja tee üleminekute sujuvus.

Küsimuse peale, kas õhtuks saab töö valmis, kinnitasid mehed ühest suust: «Kind- lasti.»

Õhtul võis ka dispetsher Litovtshenko juba südamerahuga öelda, et tee on sõiduvalmis ja liiklus taastub.

Töölised ütlesid, et pärast trammitee avamist ei saa nad puhkust, vaid peavad hakkama kõnniteid korda tegema. Hetkel on kõnniteed kaetud killustiku ja tolmuga.

Vanad liinid käigus

Tallinna Trammi- ja Trollibussikoondise trammiliikluse ülem Elmar Moorats ütles reedel Postimehele, et kõik liinid taastuvad täpselt nii, nagu need enne Viru väljaku remonti minekut olid.

Pärast jaanipäeva käigust ära jäänud liinid 1, 2, 3 ja 4 hakkavad jälle sõitma endisel marsruudil ja vana sõidugraafiku alusel. Ainsana kogu suve käigus olnud liin number 5, mis Narva maanteed ei läbinud, jätkab samuti tavapäraselt.

Liin number 6, mis remondi ajal Tondilt Koplisse sõitis, jääb nüüd käigust ära. Suurremont

• Kuni 8. septembrini vältav Narva maantee ümberehitamine läheb linnale maksma üle 50 miljoni krooni.

• Töö käigus laieneb tänava algus Viru väljaku juures kohati ligi kümme meetrit ning tee keskele jäävate trammirööbaste kõrvale ehitatakse jalakäijatele spetsiaalne ooteperroon.

• Uue peatuse rajamisega Narva maantee algusesse kaotab linn ära trammipeatuse Maneeži tänaval ning plaanib seal kõnnitee arvelt autoteed laiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles