Lastekodulapsi kurvastavad vormitäiteks saadud kingid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiba lastekodu lapsed, õde-venda Sofia ja Stepan on rõõmsad – kuigi nad kasvavad emme-issi hoolitsuseta, veedavad nad jõulud päris pere keskel.
Haiba lastekodu lapsed, õde-venda Sofia ja Stepan on rõõmsad – kuigi nad kasvavad emme-issi hoolitsuseta, veedavad nad jõulud päris pere keskel. Foto: Mihkel Maripuu

Jõulud on aeg, kus inimesed soovivad korda saata aasta heateo ja nii saadavad nad lastekodudele erinevaid kingitusi. Viimased on küll toredad, aga aeg, mil lastekodud viletsate ja keldrist kokku kogutud kulunud asjade üle rõõmu tundsid, on möödas.


Kui Tallinnast umbes 40 kilomeetri kaugusele Pärnu poole sõita ja maanteelt lumisele metsateele keerata, jõuab asulasse nimega Haiba. Peale pisikese ja aegu näinud postkontori, juuksuri ja perearstipunkti asub seal ka lastekodu, mis on praegu koduks 43 eri vanuses lapsele, noorim neist viiepäevane. 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles