Eesti sõduritel on Afganistanis jõululaual vürtsikilu ja õlu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani missioonil olevad Eesti sõdurid
Afganistani missioonil olevad Eesti sõdurid Foto: Liis Treimann

Estcoy-9 kaitseväelased tähistavad jõule jõululaupäeval patrullbaasis Wahid, kus nad osalevad jumalateenistusel ja söövad tavapärasest veidi pidulikumat sööki, mis neile Eestist saadetud.

«Hoolimata sellest, et me ei saa nendel jõulupühadel olla koos oma lähedastega, pole me siiski üksi. Mõtetes oleme ikka kodus ja nendega, kes on meile kallid,» sõnas Eesti kontingendi ülem Afganistanis kolonelleitnant Kajari Klettenberg, kes võtab jõulud vastu koos Estcoy-9ga.

Jõuludel Wahidi patrullbaasis peab Eesti kontingendi kaplan kapten Arvo Orav traditsioonilise jumalateenistuse.

Seejärel söövad kaitseväelased tavapärasest pidulikumat õhtusööki. Kaitsevägi saatis kodust kaugel viibivatele sõdurite jõululauale kodust leiba ja vürtsikilu. Saku Õlletehas lähetas igale kaitseväelasele kaks alkoholivaba õlut.

Jõuluõhtul saavad sõdurid kätte ka Kadrioru Saksa Gümnaasiumi ja Kanada õpilaste joonistatud südamlikud jõulukaardid.

Jumalateenistus ja jõuluõhtusöök korraldatakse ka neile kaitseväelastele, kes on jõululaupäeval patrullbaasist eraldi asuvas kontrollpunktis.

Praegu teenivad Lõuna-Afganistani rahutus Helmandi provintsis Eesti jalaväekompanii Estcoy-9, logistiline toetuselement NSE-8, staabiohvitserid ja staabiallohvitserid. Jalaväekompanii Estcoy-9 teenib Suurbritannia juhitava Helmandi väekoondise koosseisus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles