Lapsed jõid end esimesel koolipäeval purju

Piret Jaaks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimesel koolipäeval avastas politsei ühe Tallinna Kopli kooli lähedalt kaks purjus tüdrukut ja eile neli liiminuusutajast koolipoissi.

Põhja politseiosakonna korrakaitseosakonna politsei vaneminspektor Viktoria Otlot ütles, et esmaspäeval, pärast esimese koolipäeva lõppu tuli Põhja politseile kella nelja-viie ajal väljakutse, kus kurdeti, et noored lärmavad. Lisaks lärmakatele noortele leidis politsei ka kaks purupurjus tüdrukut.

«Puhangu tänaval jõid kolmeteistaastased tüdrukud, kes pärast aktust arvasid, et koolipäeva tuleb tähistada,» sõnas Otlot. Ta lisas ka, et tüdrukutel polnud võimalik täpsustada, mida nad jõid, sest nad olid nii purjus, et vajasid arstiabi. «Üks üldse ei liigutanud ja teine ei suutnud rääkida,» ütles Otlot.

Karistada tüdrukuid ei saa, sest nad on nooremad kui 14-aastased. Küll soovib politsei vestelda laste vanemate ja laste endiga.

Lisaks purjus tütarlastele pidas politsei järgmisel päeval kinni neli noorukit, kes nuusutasid liimi. «Need olid lastekodulapsed, kes pidid kooli minema,» rääkis Otlot, «kuid nad ei teinud seda ja jalutasid tänaval.»

Kui politsei juba varem tuttavad lapsed vanuses 17, 14 ja 13 aastat autosse toimetas, tundsid korrakaitsjad tugevat liimilõhna. 17-aastasele noorukile määras politsei rahatrahvi ja toimetas noored liiminuusutajad tagasi lastekodusse.

Sel nädalal on Otloti sõnul politsei eriti valvas ja patrullib tihedalt alates hommikul kella kaheksast. Tegevusse on kaasatud ka noorsootöötajad. Reedel plaanib politsei külastada lõbustusasutusi, et jälgida, kuidas noored oma esimese koolinädala lõpetavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles