Veterinaarid otsivad hüljatud lammaste omanikku

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rammu saarele jäetud hooldamata ja nälginud lambad kütiti läinud aasta detsembris, millega loomade piin lõpetati.
Rammu saarele jäetud hooldamata ja nälginud lambad kütiti läinud aasta detsembris, millega loomade piin lõpetati. Foto: Erakogu

Harjumaal asuvat Rammu saart külastanud Harjumaa veterinaarkeskuse töötajad leidsid sealt 10 hüljatud lammast, kes tuleks sealt kiiremas korras ära toimetada, kuid kellede omanik on esialgu teadmata.

Veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar ütles, et amet koostas juhtunu kohta väärteoprotokolli ning loomade omanikku otsitakse. Tema sõnul pole lambad ruutkilomeetri suurusel saarel otseselt suremas ja neil on võimalik seal hetkel ära elada, kuid lisas, et lambad on siiski koduloomad, kes vajavad hooldamist.

Vahesaar märkis, et kindlasti tuleb lambad Jõelähtme valda kuuluvalt saarelt paadiga ära toimetada ning soodsate ilmaolude korral tehakse seda veel selle aasta sees. Ta tõdes, et kui kõiki lambaid kätte ei saada, siis oleks õige kinni püüdmata jäänud loomad maha küttida.

Postimehele Rammu saare lammastest ja hukkunud loomade skelettidest pilte saatnud loomasõbra sõnul oli saarel aastaringselt elavaid lambaid 4-5 aasta eest veel ligi 30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles