Vanemapalga ülempiir võidakse keskmisest palgast lahutada

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlaste sõnul tekitavad täiskasvanutes mõnutunnet puudutused, mis sarnanevad väikelaste hellitamisel kasutatavatele
Teadlaste sõnul tekitavad täiskasvanutes mõnutunnet puudutused, mis sarnanevad väikelaste hellitamisel kasutatavatele Foto: Peeter Langovits.

Lappimaks sotsiaalministeeriumi eelarves haigutavat kolme miljardi kroonist puudujääki kaaluvad poliitikud vanemapalga ülemmäära lahtisidumist keskmisest palgast.

Vanemahüvitise maksmine üksinda läheb järgmisel aasta riigile maksma kokku 2,1 miljardit krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Praeguse korra kohaselt seatakse selle sündivuse suurendamiseks mõeldud toetuse ülemmäär igal aastal üle-eelmise aasta Eesti keskmise palga järgi.

Sotsiaalministeeriumi andmetel on ülemmäära kasv olnud tõhus - kui mullu oli see 21 000 krooni ringis, siis tänavu juba rohkem kui 25 000 krooni kuus, aasta pärast peaks ülemmäär kasvama 33 000 kroonini.

Ülemmäära võimalik ringivaatamine saab teoks saada vaid juhul, kui Reformierakonnas selles küsimuses üksmeel leitakse, sest see on partei üks suurim valimislubadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles