Linnar Priimägi avaldab oma seksuaalse orientatsiooni

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti reklaamiguru ja pedagoogikaülikooli õppejõud Linnar Priimägi avaldas intervjuus Arterile, et ta ei ole seksuaalselt nii piiratud nagu paljud teised inimesed, lisades, et kuulub oma orientatsioonilt neutrumisse.

Priimägi selgitas, et kui tavaliselt jaotatakse inimesed seksuaalsetelt eelistustelt kolme gruppi – hetero-, bi- ja homoseksuaalsed –, siis tema kuulub hoopis neljandasse gruppi. «Kunagi kirjutasin artikli, kuidas grammatiline genuse struktuur võib olla sexuse mudeliks,» selgitab ta homses Arteris ilmuvas kaaneintervjuus. «Näiteks rootsi keeles moodustavad mees- ja naissugu ühe geenuseklassi, utrum’i, millele vastandub ne-utrum. Mina kuulungi sinna neutrumisse.» Priimägi tunnistas, et inimeste seksuaalsus huvitab teda nig ta on õppinud seda läbi nägema. «Ma ei saaks muidu kunsti ega reklaami vallas töötada, kui ma ei taipaks sellest, millised hoovad inimesi liigutavad,» ütles ta. Homses Arteri usutluses selgitab Priimägi põhjalikult seda, kust ja miks ta võtab endale õiguse ja vabaduse teha võimalusel kõike teisiti ning mis suhtes peab ta ennast erandlikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles