Sheratoni augu kõrvale tuleb veepark ja hotell

Piret Jaaks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Grand Hotell Tallinna kõrval juba kümmekond aastat laiunud nn Sheratoni auku rajatakse paari aasta jooksul atraktsioonidega veepark koos tervisekeskuse ja restoraniga.

Postimees kirjutas eelmisel aastal, et Tallinna linnavalitsuse otsusel sai 2755-ruutmeetrise krundi endale Grand Hotel Tallinna haldav OÜ Maranello Vara.

Muu hulgas jäi maatükile ka osa 1990. aastate alguses kaevatud hiiglaslikust vundamendiaugust, kuhu omal ajal pidi ehitatama rahvusvahelisse Sheratoni ketti kuuluv hotell.

Plaan jäi aga ellu viimata ning kümne aasta jooksul muutus vundamendiauk tehistiigiks, milles kalad lupsu löövad.

Idee arenes edasi

Pärast krundi endale saamist otsustas Maranello Vara rajada sinna hotelli ja veekeskuse. Nüüdseks on idee Grand Hotel Tallinna juhatuse esimehe Meelis Maiste sõnul edasi arenenud - lisaks hotellile ja veekeskusele tahetakse ehitada ka parkla, ilukeskus ja restoran.

«Oleme lõpetanud turu-uuringu ja koostame arhitektidele lähteülesandeid,» selgitas Maiste.

Tema sõnul on projekti elluviijad varunud endale piisavalt aega, et selgitada, millist veeparki nad täpselt tahavad ja kuidas hakkab kogu kompleks välja nägema.

Hiljemalt 2006. aastaks valmiva kompleksi ehitus peaks algama umbes aasta pärast. Maiste sõnul kujuneb kogu ehitise krooniks suurejooneliste atraktsioonide, liugradade ja mullivannidega veepark.

«Me ei tahtnud traditsioonilist ujulat ja seepärast külastasime mitmeid veeparke Skandinaavias ja mujal Euroopas,» lisas ta.

Lisaks veepargile ehitatakse krundile Eestis ainulaadne restoran ja hotelli SPA-tervisekompleks, mis hakkab pakkuma massaaži- jm teenuseid.

Mitu omanikku

See osa nn Sheratoni august, mis ei läinud Maranello Varale, kuulub mitmele erinevale omanikule. Maiste sõnul on firmal kavas alustada nendega läbirääkimisi augu täitmise osas.

«Enne kui asja arutama hakata, tuleb teha detailplaneering ja anda kõikidele kruntidele ehitusõigus,» lausus Maiste.

Krundi ajalugu

• 1990. aastate algul soovis AS Amerest Hotels, milles oli osaline ka Tallinna linn, rajada Paldiski maantee, Toompuiestee ja Tehnika tänavaga piirnevale krundile rahvusvahelisse Sheratoni ketti kuuluva hotelli.

• Kõigepealt lammutati ligi kümme Sügise ja Suve tänavas ning Paldiski maantee ääres asunud elumaja.

• Omandireformi käigus algasid kohtuvaidlused kinnistute tagastamiseks õigusjärgsetele omanikele. Vundamendiaugu kaevamise järku jõudnud ehitus jäi seisma ja auku kogunes vesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles