Lehmann Timberi meeskond tahab aluselt evakueeruda

Kajar Kase
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Lehmann Timber..
Kaubalaev Lehmann Timber.. Foto: http://kw-shipping.com.

Hiljuti Somaalia piraatide küüsist vabanenud kaubalaeva Lehmann Timber meeskond tahab raske olukorra tõttu aluselt evakueeruda.


Laeva meeskond võttis vastu sellise otsuse, kuna merel triiviva laeva pardal ei ole piisavalt toiduvaru ning mõne meeskonnaliikme tervis on pärast pantvangistuses viibimist halvenenud, vahendavad Maritime Bulletini

ERRi uudised

.

Lehmann Timberi kapten teavitas otsusest ka appi saabunud USA kaatri Moonsoon kaptenit. Ent viimane ei ole teadaolevalt veel kaubalaeva kapteni otsust aktsepteerinud, öeldes, et «olukord nõuab kooskõlastamist».

Pärast seda, kui Lehmann Timberi omanik oli 8. juulil tasunud lunaraha, vabastasid piraadid aluse koos meeskonnaga ning laev võttis kursi Omaanile, peagi tabas laeva torm, mille tõttu läks mootor rikki ja alus jäi merele triivima.

Praegu on kaubalaeva poole teel puksiir, et toimetada alus sadamasse. Eeldatavasti peaks puksiir kaubalaeva juurde jõudma mitte varem kui 15. juuli pärastlõunal.

Teadaolevalt on Lehmann Timberi omanikud meeskonna evakueerimise vastu, kuna meeskonna lahkumine võib laeva veelgi suuremasse ohtu seada.

Lehmann Timberi pardal viibib ka eestlasest tüürimees Ardo Kalle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles