Tartu Tarbijate Kooperatiivi tehingud politsei uurida

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus on raske leida kesksemat kohta kui vana kaubamaja krunt (esiplaanil) –  kõik peamised teed jõuavad sinna, viiskümmend meetrit ühte suunda jäävad kaubanduskeskus Tasku ja bussijaam, poolsada meetrit teise suunda üle tee Tartu uus kaubamaja (fookuses).
Tartus on raske leida kesksemat kohta kui vana kaubamaja krunt (esiplaanil) – kõik peamised teed jõuavad sinna, viiskümmend meetrit ühte suunda jäävad kaubanduskeskus Tasku ja bussijaam, poolsada meetrit teise suunda üle tee Tartu uus kaubamaja (fookuses). Foto: Margus Ansu

Politsei ja Lõuna ringkonnaprokuratuur on alustanud kriminaalmenetlust Tartu Tarbijate Kooperatiivis (TTK) toimunud tehingute uurimiseks. Prokuratuuri pressiesindaja ütleb, et ühtegi inimest pole kahtlustatavaks tunnistatud. Seega ei saa öelda, et kedagi ametlikult praegu kahtlustataks või süüdistataks.

Lihtsustatult öeldes on küsimus järgmine: kas TTK juhid on võtnud kooperatiivi kõige väärtuslikuma vara kooperatiivi kontrolli alt omaenda erafirmade kontrolli alla? Kooperatiiv ise koosneb umbes 40 000 liikmest (osanikust), aga juhtidena võib kõnealusel juhul nimetada juhatuse liikmeid Tarmo Pungerit, Madis Suistet, Kaire Krevaldit ja Enn Pokki ning nõukogu liikmeid Aavo Möldrit, Albert Saunaneni, Tõnu Sooaru ja Väino Kulli.

Jutt käib Tartus Riia tänav 2 asuvast kinnistust, see on n-ö vana kaubamaja kvartal – hooned, parkimisplats, lahmakas maatükk. See on umbes sama keskne krunt, mis pealinnas asukoht Viru keskuse kandis – erakordselt suur ja magus tükk otse kesklinna südames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles