Linn maksab Lasnamäe turul kauplemise eest peale

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuel päeval nädalas ulub Lasnamäe turu välilettide vahel vaid tuul.
Kuuel päeval nädalas ulub Lasnamäe turu välilettide vahel vaid tuul. Foto: Mihkel Maripuu

Lasnamäe turul laiutab nädala sees tühjus. Väliletid on praegusel põllu- ja aiasaaduste müügiajal täiesti tühjad. Kolme turupaviljoni peale hakkas nii möödunud reedel kui sel esmaspäeval silma vaid kaks kauplejat. Ühes hoones on Juustukuningate rikkalik väljapanek, teises on kalalett kaupa täis. Lihamajas näeb liha aga vaid lae alla riputatud piltidel.

Kas poleks aeg tühjalt seisev turg kinni panna? Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul üritab linn Lasnamäe turule hinge sisse saada ja nii ostjaid kui kaubapakkujaid seal käima õpetada. «Võtsime tööle uue tubli turuhalduri ja laupäevased laadapäevad on hästi käima läinud,» kiitis Sarapuu. Laupäeviti tasub Lasnamäe turule minna küll, siis annab kaubavalik täitsa turu mõõdu välja.

Selleks et Lasnamäe turule talupidajaid meelitada, pakub linn neile nii tasuta kauplemiskohti kui ka lubab alguses kinni maksta nende kommunaalkulud. Seda niikaua, kui ostjad ja müüjad on turu omaks võtnud. «Kogu aeg räägitakse, et talupidajatel pole oma kaupa kuskil müüa. Tulge ja kaubelge Lasnamäe turul tasuta. See talumees peaks küll rumal olema, kes sellisest pakkumisest kinni ei taha haarata,» arvas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles