Läti ja Eesti miinituukrid lõpetasid ühiskursuse

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti mereväe tuukrid
Läti mereväe tuukrid Foto: Läti kaitseminisrium

Täna lõppes Tallinnas mereväebaasis Läti ja Eesti miinituukrite ühiskursus, mille käigus täiendati ligi kuu aja jooksul tuukrite süvaveesukeldumise oskusi.

«Süvaveesukeldumise kursus on üheks viimaseks sammuks miinituukri kutseoskuste omandamisel,» rääkis Balti riikide merevägede ühise tuukrite koolituskeskuse ülem kaptenmajor Jurjis Timofejevs.

Tema sõnul on kursuse süvavee osa kriitilise tähtsusega ning selle kuu-ajalise etapi jooksul ei saa lubada ühtegi ilmastikust tingitud ajalist nihet.

«Eesti merevägi toetab kursuse läbi viimist instruktorite ja laevadega,» rääkis kaptenmajor Timofejevs, kelle sõnul aitab selline koostöö kulusid kokku hoida.

Läti tuukrid saabusid Tallinnasse mereväebaasi 19. augustil ning asuvad koduteele täna. Kokku osales kursusel kaksteist Läti ja kolm Eesti tulevast miinituukrit. Lisaks mereväebaasis asuva tuukrijaama maapealsele toetusele kasutati sukeldumiste läbiviimisel ka Eesti mereväe laeva Lood.

Mereväe miinilaevadivisjoni koosseisus tegutsevasse tuukrigruppi kuuluvad miinituukrid, kelle peamine ülesanne on otsida, identifitseerida ning kahjutuks teha meremiine ja teisi veealuseid lõhkekehi. Mereväe miinituukreid kasutatakse peamiselt olemasolevate koordinaatidega lõhkekehade juurde sukeldumiseks ja nende kahjutustamiseks. Samuti võidakse määratleda erinevad otsingualad, mis tuleb kontrollida ja lõhkekehadest puhastada.

Kolm Balti riiki koolitavad mereväetuukreid ühiselt Lätis Liepajas, Balti riikide merevägede tuukrite koolituskeskuses. Eesti mereväes teenib hetkel 19 tuukrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles