Transpordi ametiühing: ERR peaks loobuma usaldusisiku koondamisest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Transpordi ametiühingu juhatus ühines nõudega, et rahvusringhääling loobuks raadiotöötajate usaldusisiku Maris Johannese koondamisest.

Transporditöötajad kutsuvad samas ametiühingute keskorganisatsioone EAKLi ja TALOt üles oma usaldusisikuid senisest tugevamalt kaitsma.

Transpordi ametiühingu esimehe Peep Petersoni sõnul ei saa ERR juhtiva meediaasutusena lähtuda seaduste täitmisel JOKK-mentaliteedist, pigem olema ise poliitikutele ja ettevõtjatele eeskujuks, et säilitada moraalne alus ühiskonna valvekoerana.

«Seadus näeb ette erinevad mehhanismid, kuidas koondamise korral töötajate esindajat säästa, ja neid tuleks uuesti tõsiselt kaaluda,» ütles Peterson.

Tema hinnangul on nii suure organisatsiooni puhul nagu ERR siiski võimalik leida usaldusisikule sobiv töö ning koondamisteade tühistada.

Peterson kutsus ka ametiühinguid ja ametiühingute juriste tegema rohkem koostööd usaldusisikute vallanduskaitse küsimustes.

«Vabatahtlikuna tegutsev usaldusisik on ametiühinguliikumise alustala. Seetõttu on ametiühingute esmane kohus on tagada ühiselt turvatunne oma tublidele aktivistidele,» rääkis Transpordi ametiühingu esimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles