Mis muudab ratturi pimedas nähtavaks?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurite katsetamisel testratturi rollis olnud Hendriku kogemus ütleb, et vilkuvad tuled muudavad kaherattalisel liikuja paremini nähtavaks sombusel päeval.
Helkurite katsetamisel testratturi rollis olnud Hendriku kogemus ütleb, et vilkuvad tuled muudavad kaherattalisel liikuja paremini nähtavaks sombusel päeval. Foto: Andres Haabu

Rattaga sõites tasuks inimestel oma helkurid ja tuled enne tänavale-teele minemist üle vaadata ning ka kontrollida, et neid ei varjaks kott või muud esemed.

Lisaks seadusega nõutud kodarahelkuritele ning esi- ja tagatulele müüakse rattapoodides mitmeid lisasid, mis peaksid aitama ratturil end paremini nähtavaks teha. Tarbija24 katsetas, milline neist teeb ratturi pimedal ajal autojuhile kõige paremini nähtavaks.

Rattatulede ja helkurite test toimus Nõmme terviseraja äärde jääval teel, kus puudus tänavavalgustus. Katsetamise aeg oli ideaalilähedane – kella poole üheksa paiku oli juba pime ning lisaks sadas korralikku vihma. Umbes 120 meetri pikkusel pimedal teel sõitnud ratturi nähtavust hindas kogenud autojuht Mihkel Mõisnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles